Hur du utbildar dig själv och blir bättre på det du gör

Globe with headphones by Nabil Medawar Ett av mina mål det här året är att bli bättre på det jag gör. Min ambition var att läsa fler böcker, helst en i veckan men sedan några år tillbaka tycker jag både att det är jobbigt att läsa böcker i fysisk form och det har svårt att hitta tiden till att göra det. Ändå satte jag upp ett sådant mål för det här året. Lösningen blev att under veckan kolla igenom vilka podcasts som finns inom vissa områden, vilka som skulle kunna inspirera mig och ge mig ny kunskap. Jag insåg att jag kan lyssna när jag lagar mat eller som den här veckan – jag har legat sjuk vilket var ett utmärkt tillfälle att lyssna mig till kunskap.

Men även böcker som är intalade digitalt är lätta att ta till sig om man sitter i bilkö, tunnelbana eller har annan tid som kan utnyttjas på ett bra sätt. Så ett bra sätt att utbilda sig själv är att ta tillfällen i akt och använda tiden väl. Tänk på att slötittande på TV eller att man förstrött lyssnar på musik kan bytas till aktiv tid för lärande. Det är rätt många timmar per dag.

Podcasts
Eftersom jag är helt uppslukad av Internet, marknadsföring och att göra affärer ville jag lära mig mer inom det området. Podcasts som jag hittade och som jag tyckte verkade bra efter en sökning på marketing var:
Internet business mastery, IBM
Avsnittet jag lyssnade på var: What it takes to succeed. Och även om det handlar om marknadsföring så kan de 4 punkterna, som den som intervjuas pratar kring, inspirera i vad man än gör. Länk: http://www.stitcher.com/podcast/interne … ur-purpose

Till den som håller på med e-handel eller marknadsföring på nätet kan jag rekommendera: ”Social Media Marketing med Michael Stelzer”.
Den här sajten har också ett läsvärt nyhetsbrev och hemsidan är bra om man vill få nyheter kring området. Den som är intresserad kan alltså ta del av informationen på det sätt som passar bäst för en själv. Här är en länk till alla deras podcasts: http://www.socialmediaexaminer.com/cate … -episodes/ (Längst ner i inlägget hittar du länkar och kan lyssna på vilken ”device” du vill.

E-böcker
Vill man lyssna på en e-bok om hur man bygger företag som man vill sälja så är boken ”Built to sell” inspirerande. En riktigt ögonöppnare och man får aha-upplevelser i hur man bygger volymer och gör sig själv överflödig i ett företag, något som på sikt kan hjälpa till att man får mer ledig tid och kan utveckla andra saker. Jag lyssnade på den via plattformen Audible på mobilen. Här är boken: http://www.audible.com/search/ref=a_mn_ … ll&x=0&y=0 Alla appar för att lyssna på ljudböcker, radio, podcasts mm har jag samlat på ett ställe på mobilen under rubriken utbildning.

Berätta gärna hur du utbildar dig själv!

Share

0 thoughts on “Hur du utbildar dig själv och blir bättre på det du gör”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.