Testar lite olika tjänster för spridning

Follow on Bloglovin

Testar lite olika tjänster. Tänkte se om det kan vara något att använda Bloglovin för annat än nöje men det finns ingen kategori för just den här typen av blogg med företagsverksamhet. Men vill du så får du Följa Fidusers blogg med Bloglovin.

Däremot för vårt hus på Österlen som vi hyr ut, finns en kategori som hette resor. Så, vi får väl se om det genererar trafik. Här kan du följa det: Följ Hagas blogg med Bloglovin

Anledningen till att jag testar lite olika funktioner är att jag är nyfiken på vilka tjänster som driver trafik. Ju fler länkar man har ute på nätet desto bättre spridning och det är ju mycket det som det handlar om, spridning eller distribution av länkar. Det är bra med länkar som pekar mot den egna sajten. Sökmotorerna gillar det men också de som följer någon i olika kanaler. Spridningen ska helst göras med så lite arbete som möjligt.

Som test lade jag upp IFTTT för min matblogg Kinnas blogg – mormors mat. (Där använder jag tjänten Bloglovin sedan länge och över 107 följare så den fungerar fint för en blogg med mer lättsamt material. Såhär ser knappen ut med en räknare).
.Follow on Bloglovin

I tjänsten IFTTT kan man styra sin trafik på olika sätt t ex bilder som läggs upp på Instagram kan styras över till Twitter, Flickr eller den egna bloggen. Valmöjligheterna är många fler men just de här 3 alternativen passade mig bäst. För att slippa att alla bilder som läggs upp på Instagram styrs ut på fler kanaler kan man välja att lägga till en hashtag som berättar att just den här bilden ska skickas vidare. Smidigt och som sagt, större spridning.

Share

0 thoughts on “Testar lite olika tjänster för spridning”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.